C# Object Kullanımı - Genel Bakış

Sistemin soyut bir gösterimini tanımlamak kucakin varlıkların müteallik özniteliklerini ve etkileşimlerini klas olarak modelleme.

Object klası, herhangi bir nesnenin anayasa özelliklerini ve davranışlarını tanımlamak muhtevain kullanılır. Bu sayede, herhangi bir sınıf oluşturulduğunda, Object klasının dâhilindeki temel özelliklere ve davranışlara kendiliğinden olarak muvasala katkısızlanır.

Bir klas sadece vahit bir sınıftan kalıtım alabilir.Aynı anda birden bir küme sınıftan sözıtım alamaz.Ama ötede göreceğimiz interface konstrüksiyonları kullanılarak bu darntı aşılacaktır.

Metotlar karşı elan kapsamlı yararlanma detayları “Metot Nedir? C#’te Metotlar ve Çeşitleri” temellıklı yazgıda mevcuttur.

GenerateMember: Button dâhilin tasar çizim bir zamanlar bir üye oluşturulup oluşturulmayacağını belirler.

ToolBar=Kesif kullanılan özelliklerine zorlamasız ulaşım sağlayıcı denetimleri gruplandırması olan bir araç.

C# dilinde Object sınıfı, farklı veri mimarilarının oluşturulmasında ve yönetilmesinde kullanılır. Örneğin, ArrayList gibi dinamik dizi gestaltlarında Object dershaneı çoğunlukla kullanılır.

Caret=Sönen çizgi, blok veya ekleme noktasını bir penceresinin istemci vadiına konumu emekaretler bit eşlem olan şapka nöbetareti.

UseWaitCursor            : Cursorun form üzerine vardığında bekleme iconunu kazanmasını katkısızlar.

Person dershaneından sonra bir virgül atarak Interface’i ekliyoruz. Burada Inteface içerisine eklediğimiz metotları implement etmemiz gerekiyor aksi takdirde teltik kırmızıırız.

Bir müessis metot, derslik adıyla aynı ada sahip, public olarak erişilebilir bir yapıdadır. Parametre derç zorunluluğu yoktur.

C# programlama dilinde Object derslikı, geniş bir yararlanma düzına sahiptir ve nesne yönelimli programlamanın kök taşıdır. İşte C# Object yararlanmaının temelı örnek alanları:

Iş burada dü sayı nesnenin oluşturulması C# Object Kullanımı değil, Singleton paternine mukabil takkadak zait nesnenin oluşturulabilme ihtimalidir. Bunun sebebi, Singleton tasavvurını uyguladığımız sınıfa yapılan talepler farklı Threadlar üzerinden gerçekleştiriliyorsa şayet ‘nesne == null’ muayeneüne T bir zamanlar ansızın çokça(n adet) talep ulaşabilmekte(belki) ve bu eşzamanlı ulaşan taleplerin her biri ‘true’ olarak if koşullarından geçerek nesne üretim scopeuna erişebilmektedirler. Daha güzel bir ifadeyle erişebilme ihtimaline sahiptirler.

TextBox'un boyutu, içerdiği metne bentlı olarak kendiliğinden olarak ayarlanabilir veya izlence tarafından belirlenebilir.

Leave a Reply

Your email address will not be published. Required fields are marked *